miércoles, 30 de mayo de 2007

Parlem de l'estiu

Com que les vacances d'estiu ja són a tocar, avui parlaré del que fem a n'aquest poble a les vacances de l'estiu.

  1. S'obren les piscines.
  2. Fa uns anys és va crear: "A l'estiu tota cuca viu". Són unes activitats lúdiques, on és fan activitats, per exemple, al riu: piragüisme, rem olímpic o banc mòvil, llagüt català; i altres activitats com: percussió, aprenentatge per fer servir l'ordinador, etc.
  3. Després ja arriben les festes Majors del poble, on durant 5 dies és fan moltes activitats.
  4. I per acabar l'agost, les festes Majors del Passatge del Roser. On són unes "mini festes Majors" per petits i grans, organitzades per la meva colla.
  5. I ja abans de tornar al col·legi o a l'institut, la diada nacional de Catalunya, l'11 de setembre. Amb concentració de gegants a la vila de Flix.

Aquestes són les activitats més importants que es fan a Flix a les vacances d'estiu.

domingo, 27 de mayo de 2007

Aquest bloc ja a superat les 1000 visites.

Bon dia. Avui 27 de maig de 2007, dia de eleccions municipals, el meu bloc a superat les 1000 visites. Aprofitant aquesta entrada, vull dir a tots el que participeu posant comentaris que moltissimes gràcies per entrar al meu bloc. També m'agradaria que em posesseu comentaris a n'aquesta entrada opinant: que em falta al meu bloc? Enquestes, informacions, debats, etc. Gràcies.

jueves, 24 de mayo de 2007

40a Trobada del SCIC

El dia 13 de maig de 2007 és va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona la 40a Trobada del SCIC(Secretariat de Corals Infantils de Catalunya). Per aquest motiu és van estrenar 6 cançons per corals mitjanes i grans i una cantata. Les 6 cançons eren música i lletra de compositors i poetes catalans. Les cançons és titulen: "El cocodril obre...", "El mussol", "Clac", "Bombolles", "Nit" i "Marina". La cantata, estava composada expressament per la ocassió. El seu compositor és el Carles Santos i els poetes que han fet la poesia són Manoel de Barros i Albert Roig. Cal dir que tan el compositor com els dos poetes són de les terres de l'Ebre. La música de la cantata era música contemporània. La instrumentació estava formada per un piano i percussió. També hi havien una soprano i una contral solistes i uns nens solistes que van triar d'algunes corals participants. El poema tracta, més o menys, del paissatge de l'Ebre, amb oliveres, arbres, boscos, ocells, sequies, etc.